Ställ om – allt att vinna på ett klimatsmart liv

20 OKTOBER 09:30-12:00HÖRSALEN, DALARNA SCIENCE PARK I BORLÄNGE

Genom satsningen Klimatneutrala Borlänge ska Borlänge vara en föregångare och inspiration för andra regionalt, nationellt och globalt för hur omställningen till en klimatneutral kommun kan ske. Ett gott liv för alla inom planetens gränser, är målsättningen, både för borlängebon likväl som för alla människor i vår omvärld!
Läs mer på Klimatneutrala Borlänge 2023.

Under förmiddagen får du ta del av en inspirerande föreläsning av Maria Soxbo på temat ”Ställ om”. Marit Ragnarsson (Länsstyrelsen) berättar om hur Dalarna som region ska arbeta med hushållens hållbara konsumtion och Sara Johansson (Borlänge Energi) lyfter hur vi går från avfall till kretslopp.

Kom och inspireras, lär och bidra till ett Klimatneutralt Borlänge!

Maria Soxbo – Ställ om

Världen behöver ställa om, den saken står helt klar. Men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast innehåller skam och förbud och en känsla av att allt det roliga har tagit slut. Samtidigt rusar vi uppåt/framåt med en ökande känsla av otillräcklighet. Trots att vi på papperet har det bättre än någonsin verkar vi aldrig kunna sluta drömma om … något annat. Kom och lyssna på Maria Soxbo som i den här föreläsningen, baserad på boken med samma namn, börjar i en annan ände!
Här utgår vi från målet, den hållbara människan, och visar både hur vi kan ta oss dit och allt det kan ge. Utifrån några av tillvarons stora byggstenar – drömmar, tid och konsumtion – visar Maria Soxbo att det fina med omställningen är att de allra flesta av oss har allt att vinna på den.

Vi kommer också att få en kort information om färdplanen för klimatsmart konsumtion i Dalarna och Borlänge Energi kommer att berätta om arbetet med att gå från avfallsplaner till kretsloppsplaner.

Evenemanget är kostnadsfritt! Vi inleder 09.30 med kaffe och smörgås!

20 OKTOBER 09:30-12:00HÖRSALEN, DALARNA SCIENCE PARK I BORLÄNGE

Du anmäler dig här https://dalarnasciencepark.confetti.events/stll-om-allt-att-vinna-p-ett-klimatsmart-liv/signup